Få den rette hjælp til et flot tandsæt hos din tandlæge

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Tænderne i det, der kaldes dit blivende tandsæt, skal holde hele livet. Vi skifter kun tænder én gang – og dette sker, når vi i en ung alder taber mælketænderne, som det første tandsæt kaldes. Grunden til, at vi skifter tænderne mens vi er små, er, at mælketænderne er alt for små til den størrelse, vore kranium og kæbe får når vi vokser til.

Når først tænderne i det blivende tandsæt er på plads, kommer der ikke flere. Det er derfor vigtigt, at vi passer rigtig godt på disse tænder. Dette gøres via daglig børstning og rensning med tandtråd. Og så er det også rigtig vigtigt at passe de årlige – eller faktisk allerhelst halvårlige – tandlæge besøg.

Hvorfor gå til tandlægen, når tænderne har det fint?

Det kan godt være svært at forstå hvorfor det skulle være nødvendigt at aflægge tandlægen en visit, når man hverken ar smerter, ubehag, eller blødende tandkød. Men et tandlæge besøg kan faktisk forebygge mange dårligdomme, idet tandlægen kan se problemer i anmarch, som du ikke selv er opmærksom på.

Det kan for eksempel være forstadier til parodontose – en rigtig ubehagelig sygdom i tandkødet, som kan medføre tab af tænder samt store smerter. Det kan også være ansatser til karies, som også kaldes ”huller i tænderne”, og som betegner dybe skader på tandens emalje. Ubehandlet karies kan føre til betændelse i tandens rod – og så skal du i gang med en dyr, smertefuld og tidskrævende rodbehandling.

Besøg din tandlæge i århus – det betaler sig

Det kan med andre ord vise sig at være en rigtig god forretning at opretholde frekvensen af tandlæge besøg. Er du bosiddende i Århus, kan du med fordel vælge Tandlægerne på Stjernepladsen som din faste tandlæge, hvis du vil være sikker på en professionel behandling med en høj faglig standard. Læs mere på stjerneklinik.dk