Overvejer du en erhvervsuddannelse?

04 maj 2022 Marie Pedersen

advertorial

Mange brancher oplever mangel på arbejdskraft. Samtidig ses også en tendens, hvor unge i mindre grad vælger erhvervsuddannelserne. Er du en af dem, der er i tvivl om, hvorvidt en erhvervsuddannelse er noget for dig? Så læs med her.

Kom hurtigt i arbejde

Hvis du gerne vil hurtigt i arbejde, er en erhvervsuddannelse helt sikkert værd at overveje. Kan du ikke helt indfinde dig med tanken om at bruge flere år på skolebænken, kan du med en erhvervsuddannelse glæde dig til praktisk undervisning og lange perioder med praktik eller som lærling. Du vil dermed også opleve, at det er nemt at koble teori og praksis. 

Mange forskellige valgmuligheder

Der findes mange forskellige uddannelser til dig, der gerne vil hurtigt ud på arbejdsmarkedet. Vælg mellem uddannelserne til tømrer, snedker, bygningsmaler, industritekniker, murer og mange flere. Fælles for alle uddannelserne er, at der er tale om alsidige uddannelser, hvor du får lov at arbejde med mange forskellige ting.

Der er også god mulighed for at tage kurser, så du udover selve uddannelsen får endnu flere kompetencer, som du kan tage med dig ud på arbejdsmarkedet. Uddanner du dig f.eks. inden for lager og logistik, kan du supplere med et forløb hvor du tager truckcertifikat.

truckcertifikat

Gode muligheder for efteruddannelse

Hvis du tager en erhvervsuddannelse, men du stadig ikke er helt sikker på, om det er det du vil, findes der mange muligheder for efteruddannelse. Der vil ofte være tale om skræddersyede forløb, så du selv kan have en indflydelse på, hvordan du udvikler dig inden for dit felt.

Det vil give dig mulighed for at have fingeren på pulsen i forhold til hvad der sker inden for din branche, og give dig flere muligheder i forhold til job. Der vil være mulighed for både praktiske og teoretiske kurser på enten deltid eller på fuld tid. 

Flere nyheder